Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2011 19:16 - "Вдовишките" пенсии
Автор: katan Категория: Спорт   
Прочетен: 321 Коментари: 0 Гласове:
2



Ново 20!
Ще има увеличение на минималната работна заплата, ама от 1-ви септември.
До преди около две седмици премиер и вицепремиер-финансов министър си прехвърляха "горещия картоф" - за евентуално увеличене и на "някои", "не всички" пенсии, въпреки, че много, ама много му се искаше на премиерът да дава, дава, дава - много да дава.
В крайна сметка излезе и се "избърса" с Дянков - ще има увеличение, но не на всички пенсии, а само на най-ниските и вдовишките, които са около 25% от всички.
Сега се разбра /дали?!/, че ще има увеличение САМО на вдовишките пенсии и то от 1-ви септември.
Чувствам се виновна за "решенията" на Кабинета за онези 136 лева, ако си ги спомняте, де.
То може ли човек да си спомня всичко, което се "ръси"от управляващите - това е на всеки няколко минути, в най-добрия случай - на няколко дни.
Как веднъж не казаха нещо и не го изпълниха точно не разбирам?!
Важното е, че Вотът не мина!
Сега да си дойдем на думата за "вдовишките" пенсии.
Като се каже по този начин аз си представям истинските вдовишки пенсии, отпуснати на вдовиците на загиналите във войните в началото на XX век. То и тогава са били мизерни и не всички са ги получавали, но това е друга тема.
Сегашните "вдовишки пенсии" са 20% от пенсията на починалия съпруг, които се дават на преживелия, навършил пенсионна възраст /независимо дали работи или получава някакъв вид пенсия/. 
Да допуснем, че преживелият съпруг получава 150 лева пенсия, като добавка получава и 20% от пенсията на починалия си съпруг, която хипотетично слагаме да е  250 лева, т.е. още 50 лева и цялата пенсия става 200 лева.
Това е обяснението на съвременните "вдовишки" пенсии.
Да не говорим, че има и пенсионери с  максимални пенсии, които получават и "вдовишките" 20% , примерно от максималната или близка до нея пенсия.
Виждала съм черно на бяло пенсии много над "тавана", получени от разни добавки, които не са за всички. /Тук не говоря за персоналните пенсии, отпуснати със закон/.
Според думите на Мончо Дянков: "няма дискриминация, фокусирани сме върху вдовишките пенсии".
Как да няма, бе Дянков?!
Ами даваш на тези, които все пак получат + 20% независимо върху каква пенсия или пенсия и работна заплата, а другите ги дискриминираш, защото не са вдовци/ици!
"Бюджетът е балансиран, дефицитът намалява"...
Пък и това увеличение от 33% на тези пенсии няма да натежи, защото в крайна сметка е само някакви си 12 мин. лева месечно.
Хей, господа управляващи! Къде ви е умът и разумът?!?!?!
Ами тези 12 милиона ги разпределете между най-бедните, защото 136 лева са около 70 евро /няма и толкова!/!
Направете си сметка, господа и се осъзнайте! Как се живее със 136 лева или около 70 евро месечно?!
Говорите ни за Шенген, за магистрали, за спортни зали, за Метрополитен, за ала-бала, което ни "харизвате", а оставяте хората със 70 евро месечно!
В коя европейска държава го видяхте този модел?
Кажете  ни да знаем! Аз лично не знам, но може да пропуснала нещо.

Какво излиза? Ами аз съм виновна, че писах за ластици, локумчета, захарни петлета и захарен памук на клечка!
Извинявам се на всички пенсионери с минимална пенсия, че няма да получат заветните 136 лева еднократно, които уж бяха обещани от премиера.
Ама неговите обещания ...
Ако /ако!!!/ ти каже: "Добър ден", непременно погледни слънцето - първо сигурно е утро или вечер и второ за теб няма да е добро, убредена съм.
Ама пък не може да му се отрече, че обещава, много обещава и  прегръща мадежи, които са очаровани от гаменско-хашлашкото му поведение или възрастни хора, които се просълзяват от здравото му ръкостискане.
И отново на темата - това увеличение на т.н. вдовишки пенсии, ако се състои ще е още по-популистко и предизборно локумче за хората, които тотално загубиха вяра в това правителство.
Ще спечели единствено министър Дянков /премиерът, ако още не е разбрал е време да разбере!/.
Как ще спечели ли?
Ами много просто!
Ще запише в СВ-то си, че 2 години е бил министър на финансите и вицепремиер на една европейска държава  /няма значение коя, ЕВРОПЕЙСКА е/ - това си е бая препоръка за пред разните световни институции, от където дойде и където ще се върне злополучният ни министър. Той не е като един друг министър, който "навива врат" и изпълнява разпоредбите на шефа си. Дянков има ценз, идва и от престижно /за нас/ бивше работно място, макар и той да "навива врат" - е, няма как.
А хората с минимални доходи /заплати, пенсии/ ще си гинат като мухи, защото такава е политиката - лош, калпав материал, който няма право на нищо, освен да гласува.



Спомням си, че и преди повече от две години писах нещо подобно /за единственото право да гласуваме/, макар поводът да беше съвсем друг.

19.06.2011г.

Последното 20 беше, че няма да има увеличение преди изборите ...

А сега ми кажи, г-н премиер, как да ти вярвам и кога да ти вярвам?!И за кого да гласувам ми кажи - ще те послушам!

21.06.2011г.

Ей това вече последното 20!
Току-що министърът ми съобщи по новините, с неговия неприятен тембър, че от 1-ви септември минималната работна заплата от 270 лева става факт. Факт става и увеличението с 1/3 на т.н. "вдовишки" пенсии, за които от бюджета юели да бъдат "заделени" 60 мил. лева.

23.06. 2011г. - 19:12 часа.




 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: katan
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5686374
Постинги: 719
Коментари: 19190
Гласове: 196408
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930