Прочетен: 15674 Коментари: 40 Гласове:
Последна промяна: 24.10.2012 23:36
Обичате ли риба?
И аз J. Обичам риба всякаква. Приготвена по всякакъв начин.
Видях рецепта за филе от пангасиус по телевизията и ми хрумна да споделя една моя рецепта с тази риба.
От около 2 години съм „захласната” по рибата пангасиус.
Приготвям я по много лесен, бърз и вкусен начин.
Тази риба се овкусява чудесно, а е и лесна за работене и др. разни предимства /няма кости, термичната й обработка е само няколко минути и др./.
Може да се приготви и с филе от треска.
Все пак ще ви напиша рецептата, а вие ще прецените с каква риба да я направите.
Филетата са според броя на консуматорите.
1. 1. филе от риба
2. 2. тъмен оцет балсамико
3. 3. „мамита” /”вегета” или някоя друга универсална подправка на вкус/
4. 4. горчица – „ретро” /или на вкус/
5. 5.морков
6. 6. чесън
7. 7. кервиз
8. 8. копър
9. 9. може и малко тъмен соев сос
10. 10. черен пипер на вкус
В стъклена купа или друг подходящ съд се слагат балсамикото – по една супена лъжица на филе, „мамита”-та /на вкус, тя изпълнява и ролята на сол, защото има достатъчно в състава си, / горчицата и соевия сос - всичко по една чаена лъжичка на филе и черния пипер на вкус/.
Морковът се нарязва на сламки, чесънът – на тънки люспи, от кервиза и копъра използвам дръжките.
Всяко филе се поставя върху алуминиево фолио и се овкусява с дресинга. Плътно подреждам сламките-морковчета, люспите чесън и дръжките от копър и кервиз.
Навивам на руло филето и оформям фолиото като „бонбон” или „плик” и оставям за няколко часа в хладилника, за да се овкуси добре.
След това подреждам в съд за готвене на пара и без никаква мазнина, без пържене или печене готвя на пара около 5-8 минути.
Резултатът е превъзходен.
Поднася се с фолиото, а ефектът е ръкопляскане J.
Салата - според сезона и вкуса.
Да ви е вкусно и наздраве с чаша охладено бяло вино J!
Чудната рецепта на Жан Митрев! Бори рак,...
Кошнички от кори за баница с плънка
Поздрав, Кате, и благодаря за споделеното!
Поздрав, Кате, и благодаря за споделеното!
Здравей, Мег!
В момента сложих рибата да се вари:).
Ще си имам гостенка, която не само ръкопляска, но и си хапва по два "бонбона":).
Споделям рецептите си, защото тогава ми е най-вкусно:).
Поздрави и хубава вечер, Мег!
На гладен човек не се приказва за такива вкусотии, че солната киселина си нема друга работа и ще вземе да се получи я някой гастрит я нещо друго... :)
Наздраве и да ви е сладко!!! :)))
Поздрави!:)
За теб ще отворим дома и ще ти сервираме няколко "бонбона":))).
Заповядай!
Драго ми е, че се появи!
Хубава вечер!
Този път предвидливо съм приготвила чаши:))).
Идвай!:)))))
благодаря ти, за чудесната рецепта... непременно
ще се възползвам... прегръдка и поздрав
за теб..
23.10.2012 22:35
Здравей, Диамантче!
Обичам риби всякакви и аз:).
Имам приятелка, която беше изпробвала рецептата, като беше запекла "бонбоните" във фурната.
Принципът е същия, само фурната трябва да е загрята предварително.
Хубава вечер!
благодаря ти, за чудесната рецепта... непременно
ще се възползвам... прегръдка и поздрав
за теб..
Здравей, mariniki!
Синът ми ми каза преди около месец определението за тази риба.
Много я харесват, въпреки всичко.
Рецептата е лесна и вкусна. Опитай я все пак:).
Поздави и прегръдка за лека нощ от мен:).
Поздрави от Родопите!
Кате, какво е това чудо "кервиз"? То къде се лови?
По този начин не съм я приготвяла но не се съмнявам, че резултата е -" Усмивки"
Наздраве и много позитивен ден! :))
Много непозната риба - ЛАПНИШАРАН:))).
Трябва да я потърся на пазара:).
Поздрави!
Здравей, Гоги!
И аз съм почитателка на всякакъв вид риба:).
В майсторството ти не се съмнявам:).
Поздрави и хубав ден!
Поздрави от Родопите!
Здравей, Васко!
Това най го обичам! Сам да си наловиш рибата и да я приготвиш в близките часове - хем вкусно, хем изключително здравословно!!!
Моята рецепта става чудесно и с ПЪСТЪРВА - вместо да я филетираш /жена ти, де:)/ всичко се поставя в цялата изчистена риба и се пече във фурна, под фолио.
На тази риба й "бая" още малко, за да се получи желания ефект.
Видях, че имаш нов разказ, но ще го прочета друг ден.
Поздрави на Родопите, Павелско, домочадието ти и лично на теб!
24.10.2012 11:17
Кате, какво е това чудо "кервиз"? То къде се лови?
Здравей, Сава!
Може и да си я купите най-тривиално:) /за рибата става дума:)/.
Вместо сам да си я хапнеш, направи го в добра компания, с чаша бяло вино, което очаквам vostroto да донесе:) и сладки рибарски лакърдии:).
Какво е кервиз ли?
Ами най-обикновена ЦЕЛИНА.
На времето кервиза се "ловеше":) в домашните зеленчукови гради, после го "ловях" на сергиите на пазара, а сега го "ловя" в магазина.
О, времена! О, нрави!/O tempora, o mores/.
По този начин не съм я приготвяла но не се съмнявам, че резултата е -" Усмивки"
Наздраве и много позитивен ден! :))
Здравей, Ябълчице!
Тази риба ми я "откри" една приятелка преди време.
Аз естествено импровизирах и бях доволна от резултата. Доволни са и всички, които са я пробвали при мен:).
Вчера видях по телевизията една рецепта, която ми се стори вкусна, но е за пържен пангасиус. Все пак ще пробвам да я "покатанча":).
Наздраве и на теб! И позитивизма да победи:)!!!
Мога да участвам с ентусиазъм в пиенето на виното. И в лакърдиите. Не съм рибар, ама ще спретна нещо. :-)))
Може пък да се намери някой да ви я приготви и така да се разминеш с физическата саморазправа:).
От мен рецептата, от vostroto виното, лакърдиите от теб, приготвянето от някой доброволец:))) и готово:)))!
Може пък да се намери някой да ви я приготви и така да се разминеш с физическата саморазправа:).
От мен рецептата, от vostroto виното, лакърдиите от теб, приготвянето от някой доброволец:))) и готово:)))!
На вашата компания може да се отзове и доброволКА:).
Другите да не четат! Кате, ти също!!!!!
Вострото, ще подходим при търсенето на доброволки като едни други юнаци.
Код " Стокхолм-23 август 1973".
Мазничко е , но вкусно...
Най-лошото е ,че ме кара да преяждам.
Добър апетит!!!
Другите да не четат! Кате, ти също!!!!!
Вострото, ще подходим при търсенето на доброволки като едни други юнаци.
Код " Стокхолм-23 август 1973".
E, не смятам, че съм ти причинила такава силна травма с моите леки рецепти:).
Нямам нищо против добрите чувства, но нека не са причинени от някакъв синдром:).
Отново успя да ме ухилиш:))).
Приятна ви вечер с vostroto:).
Мазничко е , но вкусно...
Най-лошото е ,че ме кара да преяждам.
Добър апетит!!!
Здрасти!
Мазничка е, но мазнините са ненаситени, освен това не използвам НИКАКВА друга мазнина.
Има наистина този недостатък, че е вкусна и те кара да преяждаш:))).
Добър апетит и на вас!:)
Другите да не четат! Кате, ти също!!!!!
Вострото, ще подходим при търсенето на доброволки като едни други юнаци.
Код " Стокхолм-23 август 1973".
E, не смятам, че съм ти причинила такава силна травма с моите леки рецепти:).
Нямам нищо против добрите чувства, но нека не са причинени от някакъв синдром:).
Отново успя да ме ухилиш:))).
Приятна ви вечер с vostroto:).
Знаеш ли какво означава двама мъже на чашка и сладък лаф? Тежък двоен махмурлук и тежки клетви, че повече няма така да правя. Мен питай за тези неща..... :-))))
Макар и утвърденото мнение, че рибата се полива:) най-вече с бяло вино, този път под мишницата съм дошъл с розе от избата на Братя Минкови - Cicle, 2010, свежо, ароматно, и с хубав ллътен вкус:)
Ще се обоснова веднага:) - Снощи, след като се прибрах, се оказаха две случайности - за вечеря имаше риба хек, а като винце имахме само от точно това розе, за което става въпрос, и да ти кажа, противно на правилата за бялото и червеното месо, много добре ни дойде:) Препоръчвам горещо:)
http://www.meik98wines.com/img/OBIAVI/IMG_12756543897876.jpg
Поздрави, и наздраве!:)))
Другите да не четат! Кате, ти също!!!!!
Вострото, ще подходим при търсенето на доброволки като едни други юнаци.
Код " Стокхолм-23 август 1973".
E, не смятам, че съм ти причинила такава силна травма с моите леки рецепти:).
Нямам нищо против добрите чувства, но нека не са причинени от някакъв синдром:).
Отново успя да ме ухилиш:))).
Приятна ви вечер с vostroto:).
Знаеш ли какво означава двама мъже на чашка и сладък лаф? Тежък двоен махмурлук и тежки клетви, че повече няма така да правя. Мен питай за тези неща..... :-))))
Нали се договорихме за доброволКИ:). Може да се намерят и да не сте сами със съвестта си:))).
Лека нощ, Сава!
Здравей, Диамантче!
Не ме ласкай, моля те:).
Забравила съм да сложа в последната приготвена риба една съществена подправка – ПРЕСЕН ДЕВИСИЛ.
В момента на пазара тази подправка липсва в свежия й вид. Аз предвидливо съм си замразила, но просто в бързината забравих да отворя фризера.
Лека нощ и на теб!
Макар и утвърденото мнение, че рибата се полива:) най-вече с бяло вино, този път под мишницата съм дошъл с розе от избата на Братя Минкови - Cicle, 2010, свежо, ароматно, и с хубав ллътен вкус:)
Ще се обоснова веднага:) - Снощи, след като се прибрах, се оказаха две случайности - за вечеря имаше риба хек, а като винце имахме само от точно това розе, за което става въпрос, и да ти кажа, противно на правилата за бялото и червеното месо, много добре ни дойде:) Препоръчвам горещо:)
http://www.meik98wines.com/img/OBIAVI/IMG_12756543897876.jpg
Поздрави, и наздраве!:)))
И розето е много подходящо за риба.
Ще се възползвам от предложението ти и ще се запася с една бутика.
Хек и пъстърва също много обичам.
Пъстървата може да се приготви по тази рецепта, но цяла и на фурна под фолио.
От хек, мерлуза и сом правя други вкусни неща, но за тях - друг път:).
Лека нощ, приятелю!
Поздрави на теб, и цялата компания!:)
Може да си го продължите точно от там, където искате:))).
Хубав ден!
Здравей, Таня!
Много ми е драго да те видя!
Радвам се, че толкова ти е харесала рецептата, че си стигнала чак до пръстите:))).
Поздрави и хубав ден! Прегръщам те.
Благодаря ти за щедростта, Катя!
Благодаря ти за щедростта, Катя!
Здравей, Чайче!
Ще се радвам да ми напишеш коментар след като опитате "бонбонената" риба:).
Писах на Диамантчето, сега ще напиша и на теб, че можеш да изпечеш "бонбоните" в предварително загрята фурна за време, което ти прецениш.
Една приятелка беше направила така и ми каза, че е станало "ПРЕВЪЗХОДНО":))).
Добави в дресинга и малко девисил, ако имаш.
Просто забравих последния път да извадя от фризера, затова липсва и в пецепКата:).
Щедросста е друга тема, за която ме подсещаш:).
Хубав ден и бон апети:), Чайче!
2. "Искаш ли" - На Румяна
3. Диво цвете - от miaa.blog.bg
4. МОРСКИ ТЕРМИНИ gidmastar http://gidmastar.blog.bg/drugi/2013/03/13/morski-termini.1063785 -
5. ТАНГО
6. Реч на кмета на Панагюрище-http://lotos16.blog.bg/lichni-dnevnici/2015/05/02/quot-dnes-ot-nas-ne-se-iska-da-umrem-dostoino-za-bylgariia-a.1358324
7. един блог, който заслужава да посетите - hadjito
8. На мама
9. Историо - wonder