Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2011 14:00 - Няколко предложения за Гергьовденската трапеза
Автор: katan Категория: Лични дневници   
Прочетен: 11120 Коментари: 71 Гласове:
418

Последна промяна: 05.05.2011 19:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Рецептите, които ви предлагам са изпитани в годините и ги правя за Великден.
Но, както казва поговорката :"Хубав ден Великден, още по-хубав - Герьовден!".
Аз имам друго виждане по този въпрос, но Герьовден си е Гергьовден!
Трядва да се почете подобаващо:)!
С този ден настъпва лятото, което завършва на Димитровден.
Сега да започна с рецептите:).
/Аз от "Лични дневници" мога да мина направо в "Рецепти":))))))/.
С кое да започна - със салатите или с агнешкото:)?
Хайде с основното - с агнешкото!
Най- напред с курбан-чорбата /особено любима ми, а и не само на мен:)/:
image

Лесно и много вкусно!

Продуктите са ;

1 агнешка главичка
400-500 грама агнешки комплект
2 бр. пресни червени чушки, нарязани на тънки ивички
1 ч. чаша ориз
1 гл. стар лук /може и връзка пресен, но аз предпочитам стар/
1 връзка пресен джоджен и малко сух
черен пипер на зърна /на вкус/
1 с.лъжица червен пипер
1 яйце
1 с.лъжица оцет и оцет при сервирането /по желание/

Подготовка -

Главичката я сварявам в тенжера под налягане за около час с 1 лъжица сол и 20-ина зърна черен пипер.
След сваряването се обезкостява /то така се е сварило, че става много лесно/, прецеждам бульона и продължавам по-нататък.
Сварявам 1/2 или 1/3 агнешки комплект /без черния дроб/.
Вари се не повече от 15 мин. в тенджерата под налягане отново с малко сол и черен пипер.
След това се нарязва, а бульонът се прецежда и се добавя към другия.
В бульона слагам всичките"месета" и слагам да заври. След това добавям измития ориз и яйцето, което го пускам през вилица,за да стане на "конци"/слагам яйцето рано - за по-сигурно, защото не знам колко да вярвам на етикетите:)/.
Междувременно задушавам ситно нарязания лук с малко олио и вода. Когато лукът е готов слагам червения пипер, колкото да се "опари" и изсипвам "запръжката" в чорбата, като заедно с това слагам и нарязаната червена чушка и 1/2 к.лъжичка сух джоджен.
Всичко ври не повече от 20 мин. в "нормална":) тенджера.
Накрая наръсвам чорбата със ситно нарязания пресен джоджен и 1 с.лъжица оцет.
Когато сервирате да не забравите оцета - просто без оцет допълнително се губи истинския вкус на чорбата!:)))

Дроб-сърмата я правя винаги отделно от печеното.
Така предпочитат в къщи:). "Фотнах" едно парче:).

image

И нейната рецепта я знаете - традиционна и класическа. Тази година я направих с ориз "Арборио", който по принцип е за ризото, но пробвах и стана ... мммммммммм.
Не забравяйте черния дроб да го сложите накрая, за да не се"стричи".

Агнешкото печено - пак по ваш вкус и избор.
За този Великден направих печена плешка с пресни картофки и печени агнешки вратлета с ароматни треви /пресни - риган, мащерка, джоджен/,черен и червен пипер и чаша бяло вино.

image

Плешката ми е неудобно да я покажа, защото я снимах едва, когато бях опаковала останалото от нея  за прибиране в хладилника, но ... срам не срам...:

image

Но ако си направите чеверме някъде на теферич:) въобще няма да съжалявате:)- стига и времето да е на празнична вълна:)! С кехлибарена ракийка и ледена биричка - може и винце, според предпочитанията:).

Останаха да ви разкажа, покажа и поДскажа за салатите.

Това е най-обикновена, купешка салата "Снежанка", урасена със зайчета и морковчета мое "производство" - за радост на Мишел, разбира се! И аз се радвах, докато я "приготвях", а и след това, когато тя реши да им бръкне в очичките, но само си изцапа пръстлетата:).

image

Салатата "Капрезе" със съвсеееем лека моя импровизация:) - за нея е важен дресинга и "Моцарелата".

image

Традиционната "Зелена" салата, в която имаше и много "цветна":) и с моя специален сос за яйца и зелена салата:

image

А десерта ... ами ... На Великден имаше козунак.
Сега импровизирайте:)! 
image

Това беше за Великден, но става много хубаво и за Гергьовден, особено, ако има повече гости и именици в къщи:).


Описах надълго и широко рецептата за курбан-чорбата.
За другите "манджи" си спестих обясненията:).
Ако някой иска повече подробности ще му подскажа в коментар:).
 
ДА ВИ Е НАЗДРАВЕ И ХУБАВ И ЩАСТЛИВ ГЕРЬОВДЕН:)!
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ - МНОГО
ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ И ГЕРГЬОВДЕНСКО НАСТРОЕНИЕ!


П.П. Сложих /в 16:38 /и малко биричка - това намерих в хладилника:). Биричката /те са три вида:)/е специално за Христо 27, но има и бяло добре изстудено вино има и червено /стайна температура/ - за всеки според вкуса:). Не се сетих да сложа и ракийка, но желанието беше само за бира:).

image













Гласувай:
569



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stela50 - Много навременен,красив и вкусен постинг ,Кати ...
05.05.2011 14:12
Установих ,че много малка разлика има между моите и твоите
рецепти ,но си направих някои допълнения за разнообразие .
Щастлив празник в твоя дом и прегръдки за теб и Мишел !
цитирай
2. pevetsa - Малееее Кате, истинско кулинарно ...
05.05.2011 14:22
Малееее Кате, истинско кулинарно искушение, потекоха ми лигите, като на вълк.
Прегръдки и наздраве за Гергьовден!
цитирай
3. katan - 1. stela50 - Много навременен,красив и вкусен постинг ,Кати ...
05.05.2011 15:06
stela50 написа:
Установих ,че много малка разлика има между моите и твоите
рецепти ,но си направих някои допълнения за разнообразие .
Щастлив празник в твоя дом и прегръдки за теб и Мишел !


Вкусен е постингът наистина, мила Стела:).
Ами то няма много разлика в приготвянето:).
Хубаво е да се импровизира:).
Аз така правя почти винаги, но за някои празници спазвам точно пак моите си импровизации:).
Щастлив празник и на теб!
Мишел ще я прегърна и нацелувам:)))!
Прегръдка и от мен!


цитирай
4. katan - 2. pevetsa - Малееее Кате, истинско кулинарно ...
05.05.2011 15:10
pevetsa написа:
Малееее Кате, истинско кулинарно искушение, потекоха ми лигите, като на вълк.
Прегръдки и наздраве за Гергьовден!


Ей, Кумчо-Вълчо!:)))
Вкусно готви баба и сладко:))).
Ще има и за теб от всичко - без яйцата /те бяха за Великден/.
Честит да е Гергьовден за всички ви!
И наздраве!:)
цитирай
5. makont - Вкусно,
05.05.2011 15:23
телецът в мен одобри и напълни очички. Хубав празник!
цитирай
6. katan - 5. makont - Вкусно,
05.05.2011 15:32
makont написа:
телецът в мен одобри и напълни очички. Хубав празник!


:)))
А ТЕЛЕЦЪТ избра ли си нещо от подсказките?:)))
Весел празник ГЕРЬОВДЕН!
цитирай
7. razkazvachka - Мдааа - тоя път обаче ще правя една бяла супа с фиде и една агнешка с лапад и киселец и пресечено яйце...
05.05.2011 15:39
дроб сармата ще е отделно, но ще има и постни сармички с лозови листа
печено без излишни фантазии
салати - о, йе
за десерт... - гъби с масло и ядки:)))) кой ще иска десерт след всичкото това...
цитирай
8. hristo27 - Да беше дала и по една бира? :)))
05.05.2011 15:43
Да беше дала и по една бира? :)))
цитирай
9. gwendoline - Ммм, лигите ми текат застрашително!!!
05.05.2011 16:08
Лъвът в мен си каза думата, отсега знам, че утре ще пека агнешка плешка, мислех си също за агнешки котлетчета, но зависи от наличието в месарницата. Никакви лапади, никакви треволяци, но след прочита на постинга ти, май ще се пробвам и на чорбата, много вкусно ми стана!
Поздрав от един гладен човек!
цитирай
10. katan - 7. razkazvachka - Мдааа - тоя път обаче ще правя една бяла супа с фиде и една агнешка с лапад и киселец и пресечено яйце...
05.05.2011 16:25
razkazvachka написа:
дроб сармата ще е отделно, но ще има и постни сармички с лозови листа
печено без излишни фантазии
салати - о, йе
за десерт... - гъби с масло и ядки:)))) кой ще иска десерт след всичкото това...


Ох, така ме съблазни с киселеца и лозовите сармички!:)
Има киселец и лапад в хладилникаи може да пробвам.
Но ти ми запази:) от сармичките!:)))))
Щастлив и честит Гергьовден, мила именичке!:)

цитирай
11. katan - 8. hristo27 - Да беше дала и по една бира? :)))
05.05.2011 16:27
hristo27 написа:
Да беше дала и по една бира? :)))


Какво дате правя?:)
Нали съм добра душа:) ще се опитам да "дам" и биричка:).
Само почакай малко:).
цитирай
12. katan - 9. gwendoline - Ммм, лигите ми текат застрашително!!!
05.05.2011 16:29
gwendoline написа:
Лъвът в мен си каза думата, отсега знам, че утре ще пека агнешка плешка, мислех си също за агнешки котлетчета, но зависи от наличието в месарницата. Никакви лапади, никакви треволяци, но след прочита на постинга ти, май ще се пробвам и на чорбата, много вкусно ми стана!
Поздрав от един гладен човек!


Пробвай и чорбата!
Горещо ти я препоръчам!:)
Умишлено описах всичко за нея в подробности - после ще ми кажеш дали ти е харесала!:)
Весел и щастлив Гергьовден!
цитирай
13. tit - Супа не обичам, ама останалото - ммммммммммм!:))
05.05.2011 16:38
Салатите са впечатляващи!
Весел празник!:))
цитирай
14. hristo27 - Да беше дала и по една бира? :))) ...
05.05.2011 16:43
katan написа:
hristo27 написа:
Да беше дала и по една бира? :)))


Какво дате правя?:)
Нали съм добра душа:) ще се опитам да "дам" и биричка:).
Само почакай малко:).



Това вече е друго.
Благодаря и наздраве!
цитирай
15. katan - 13. tit - Супа не обичам, ама останалото - ммммммммммм!:))
05.05.2011 16:46
tit написа:
Салатите са впечатляващи!
Весел празник!:))


И моята снаха не обича супа, /изобщо нещо,което се яде с лъжица:)/, но тази чорба си я хапва с удоволствие!:)

цитирай
16. katan - 14. hristo27 - Да беше дала и по една бира? :)))
05.05.2011 16:47
hristo27 написа:
katan написа:
hristo27 написа:
Да беше дала и по една бира? :)))


Какво дате правя?:)
Нали съм добра душа:) ще се опитам да "дам" и биричка:).
Само почакай малко:).



Това вече е друго.
Благодаря и наздраве!


Надявам се да си доволен:)))!
Ха, да ти е НАЗДРАВЕ!
цитирай
17. scarlety - Лелее,каква богата трапеза!:)
05.05.2011 17:04
Много ми хареса всичко,но агнешката дроб-сърма особено я обичам:)))) Ще направя и всички салати и агнешката плешка:)) Ами да си призная имам именик:))))))) Благодаря за рецептите,Кате! Десерта ако не ми останат сили,ще го "забъркам" от магазина:)) Весел празник и на теб!:)
цитирай
18. vostroto - Катан:)
05.05.2011 17:10
Хубав, и развеселяващ постинг:)
Весел Гергьовден ти желая!:)
цитирай
19. katan - 17. scarlety - Лелее,каква богата трапеза!:)
05.05.2011 17:15
scarlety написа:
Много ми хареса всичко,но агнешката дроб-сърма особено я обичам:)))) Ще направя и всички салати и агнешката плешка:)) Ами да си призная имам именик:))))))) Благодаря за рецептите,Кате! Десерта ако не ми останат сили,ще го "забъркам" от магазина:)) Весел празник и на теб!:)


Да ти е жив и здрав именика, Скарлети!
Всичко при мен е "изпитана марка":).
Пробвай и салата "Капрезе", която много се доближава до "Шопската" - само дето липсват чушки /става и с българско сирене/, но босилекът и зехтина са задължителни:).
А десерта направо го"забъркай":) от магазина, че няма да можеш да се зарадваш истински на празника.
Да ви е честит Гергьовден на всички в къщи и специално на именика!:)
Наздраве да ви е!
цитирай
20. katan - 18. vostroto - Катан:)
05.05.2011 17:17
vostroto написа:
Хубав, и развеселяващ постинг:)
Весел Гергьовден ти желая!:)


И на мен ми стана весело:)))!
Като за празник:)!
Весел Гергьовден и на теб!
цитирай
21. erato7 - Хем красиво, хем вкусно! Браво, ...
05.05.2011 17:20
Хем красиво, хем вкусно! Браво, Катюшка!:)
цитирай
22. katan - 21. erato7 - Хем красиво, хем вкусно!
05.05.2011 17:22
Не е много красиво:(.
Бивало и по-красиво, но за вкусното - гарантирам:)))
цитирай
23. lubara - Поздрави, katan !
05.05.2011 17:53
Ама ти си само за Lord Of The Chefs!
цитирай
24. katan - 23. lubara - Поздрави, katan !
05.05.2011 19:15
lubara написа:
Ама ти си само за Lord Of The Chefs!


Любо, Любо:))))))!
Разсмя ме!:)))
Но ти ми каза,че си направил НИКУЛДЕНСКИЯ ми шаран, сега ти предлагам да пробваш нещо от тези тук - няма да съжаляваш:))).
цитирай
25. ckarlet - Мила Катя, с теб не само празниците ...
05.05.2011 19:17
Мила Катя, с теб не само празниците са прекрасни! И тази вкусотия, която споделяш с нас е невероятна. Представям си всички около масата, и какво похапване ще падне:)
А за малката Мишел си е направо приключение, всичко което правите заедно! Тя ще запомни всеки миг и след години ще разказва за твоята любов, с която ги обграждаш! Желая на цялото семейство много здраве и да сте все така сплотени и щастливи! Не спирай да ни разказваш и показваш за всичко преживяно в твоето семейство! То е пример за всички нас!
Весело изкарване на празника!
цитирай
26. katan - 25. ckarlet - Мила Катя, с теб не само празниците ...
05.05.2011 19:25
ckarlet написа:
Мила Катя, с теб не само празниците са прекрасни! И тази вкусотия, която споделяш с нас е невероятна. Представям си всички около масата, и какво похапване ще падне:)
А за малката Мишел си е направо приключение, всичко което правите заедно! Тя ще запомни всеки миг и след години ще разказва за твоята любов, с която ги обграждаш! Желая на цялото семейство много здраве и да сте все така сплотени и щастливи! Не спирай да ни разказваш и показваш за всичко преживяно в твоето семейство! То е пример за всички нас!
Весело изкарване на празника!


Скарлет, мила!
Всичко това беше на Великден:).
Реших, че мога да бъда полезна с някоя идейка за Гергьовден, тъй като гостбите се препокриват ...
Наистина за Мишел беше голямо забавление - чукането с яйцата, които в един момент й се видяха много:) и реши да ги понамали:), зайчетата върху салата ...
Не спря на едно място:)!
Благодаря ти за хубавите пожелания!
Хубав и щастлив Гергьовден и на твоето семейство!
Бъдете здрави и щастливи заедно!
Прегръдка за теб!
цитирай
27. monaliza121 - Привет, Катан! Весел Гергьов...
05.05.2011 20:04
Привет, Катан!
Весел Гергьовден!:))
цитирай
28. elinora - Еха, Кате,
05.05.2011 20:08
много красиво, бе! Човек да се наяде и само гледайки! :)) Браво!
Весели Гергьовски празнични дни!
цитирай
29. katan - 27. monaliza121 - Привет
05.05.2011 20:30
monaliza121 написа:
Привет, Катан!
Весел Гергьовден!:))


Привет, Лизи!
Весел Гергьовден и на теб!:)))

цитирай
30. katan - 28. elinora - Еха, Кате,
05.05.2011 20:32
elinora написа:
много красиво, бе! Човек да се наяде и само гледайки! :)) Браво!
Весели Гергьовски празнични дни!


Хей, Ели!
Следващият път ще те поканя, да знаеш!:)))
Щастлив и весел Герьовден!
цитирай
31. magity - ...вкусен постинг ....
05.05.2011 21:01
...весел Гергьовден и сладка трапеза ...
цитирай
32. megg - Вкусно! Красиво! И - пълно!
05.05.2011 21:15
Хайде, по - бързо да идва празникът! Открадвам си идеята за украса на дроб - сърмата със стрък джоджен.
Хубав Гергьовден, слънчев! :)))
цитирай
33. magnoliya - Я,
05.05.2011 21:21
какви вкусотии виждат очите ми! Браво!
Приятно изкарване на празника!
цитирай
34. katan - 31. magity - ...вкусен постинг ....
05.05.2011 21:30
magity написа:
...весел Гергьовден и сладка трапеза ...


Вкусен беше, Маги:).
Останаха само снимките:).
Весел Гергьовден!
цитирай
35. katan - 32. megg - Вкусно! Красиво! И - пълно!
05.05.2011 21:36
megg написа:
Хайде, по - бързо да идва празникът! Открадвам си идеята за украса на дроб - сърмата със стрък джоджен.
Хубав Гергьовден, слънчев! :)))


Така си е, Мег - вкусно и пълно:).
А на дроб-сърмата видя другата украса, която е само за украса?:)
За калинките питам:) - те присъстват почти на всеки празник у нас:).
Мишел много им се радва, особено след като видя жива, истинска калинка:).
И на хладилника има една голяяяяма калинка-магнитче:).
Хубав Гергьовден и на теб и наздраве!:)
цитирай
36. katan - 33. magnoliya - Я,
05.05.2011 21:38
magnoliya написа:
какви вкусотии виждат очите ми! Браво!
Приятно изкарване на празника!


Имаше и други вкусни и украсени неща, но отидоха,където трябва:).
Весел и слънчев празник!
цитирай
37. kalin8 - Поздрави, Катя!
05.05.2011 22:12
Хубав празник ти желая!
Б.
цитирай
38. inel379 - Много вкусно изглежда!
05.05.2011 23:09
Импровизациите ти са страхотни!
Обожавам ги!
А салатите са ми любими!
Винаги се забавлявам, когато ги приготвям!
Заредена с настроение и усмивки за празника!:)
цитирай
39. boris66 - boris66-katan
05.05.2011 23:09
Чудесни рецепти...!Народът си е народ и си знае тайните от години !Честит празник!
цитирай
40. kasnaprolet9999 - Голяма домакиня си, мераклийка и ...
05.05.2011 23:20
Голяма домакиня си, мераклийка и майсторка. Аз също правя агнешка чорба за Гергьовден, но я предпочитам с лапад, тя може и без оцет да се консумира. Правя и дробсърма, с част от която пълня плешката, а част от дробчетаа слагам в супата с агнешката глава.Десертите е по-добре да се консумират самостоятелно следобед, иначе след основно ядене пречат на доброто храносмилане и трупат килограми. Приятно прекарване на празника.
цитирай
41. katan - 37. kalin8 - Поздрави, Катя!
05.05.2011 23:48
kalin8 написа:
Хубав празник ти желая!
Б.


Хубав празник и на теб, Боре!
цитирай
42. katan - 38. inel379 - Много вкусно изглежда!
05.05.2011 23:53
inel379 написа:
Импровизациите ти са страхотни!
Обожавам ги!
А салатите са ми любими!
Винаги се забавлявам, когато ги приготвям!
Заредена с настроение и усмивки за празника!:)


И на вкус е много добре, Инел:)!
Винаги е интересно да импровизираш, особено когато се получава добре:).
Аз също си "падам:) по салатите.
В тази "Зелена" салата, която е на снимката има какво ли не:).
Но имам една "чисто нова" рибна салата, която направих за Цветница - стана много вкусна, а и бях я поукрасила твърде сполучливо:).
Хубав празник и на теб и много настроение!
цитирай
43. katan - 39. boris66 - boris66-katan
05.05.2011 23:56
boris66 написа:
Чудесни рецепти...!Народът си е народ и си знае тайните от години !Честит празник!


Народът е много точен!
За всеки празник си има и гостба!
Честит да ти е почти настъпилият Гергьовден!
цитирай
44. katan - 40. kasnaprolet9999 - Голяма домакиня си, мераклийка и
06.05.2011 00:02
kasnaprolet9999 написа:
Голяма домакиня си, мераклийка и майсторка. Аз също правя агнешка чорба за Гергьовден, но я предпочитам с лапад, тя може и без оцет да се консумира. Правя и дробсърма, с част от която пълня плешката, а част от дробчетаа слагам в супата с агнешката глава.Десертите е по-добре да се консумират самостоятелно следобед, иначе след основно ядене пречат на доброто храносмилане и трупат килограми. Приятно прекарване на празника.


Е, голям комплимент! Благодаря ти!
Пробвала съм да слагам и "зелении", но в къщи предпочитат "натуралното":).
А сладкишът /всъщност тук става дума за козунак:), защото рецептите са за Великден:)/ беше в късния следобед с кафе, "Бейлиз" и бонбони "Моцарт".
От много години правя и "прасковки", защото са цветни и са подходящи за Великден с по две листенца чемшир - стават радост за окото.
Тази година не смогнах ...
Честит Гергьовден! Много настроение и наздравици!
цитирай
45. katan - подарък за празника
06.05.2011 00:45
Благодаря на поздравителя!
И ти да си жив и здрав и да ти е честит празника!
цитирай
46. katan - Не мога да ти отрека бързината!
06.05.2011 00:47
За един миг и - хоп - 151 минуса!
Поздравявам те!

цитирай
47. mt46 - И тук ли е идвал Тролът?!...
06.05.2011 11:39
За злобата и мръсотията няма празничен ден...
Честит Гергьовден! Светъл празник!... :))
цитирай
48. andri - Честит празник !
06.05.2011 11:44
Явно в този сайт блог бг върлуват върли комунисти, които мразят църковните празници.
Един съвет от мен : Този, който мрази другите - не обича и себе си!
Хубав ден на всички именници и много здраве!
цитирай
49. ivana59 - Честит празник, Кате!
06.05.2011 13:39
Здраве, щастие и берекет!

Много вкусотийки, много нещо! :) Майсторица си! Блазе й на Мишел!:)))
цитирай
50. tota - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
06.05.2011 13:42
Здрави и щастливи да сте! Невероятна кулинарка си! Наздраве!
цитирай
51. bven - Катя, разкошно посрещане на хубавия Св.Георги!
06.05.2011 13:54
Всичко е много хубаво, особено за гледане, аз от дете не мога да ям агнешко и заешко месо, но това е друга тема. Наздраве!
Бъдете честити, весели и засмени всички у дома и много щастие!:)
цитирай
52. fartuni2011 - лято
06.05.2011 17:33
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!
цитирай
53. gita969 - Уважавам хората,
06.05.2011 21:05
за които трапезата не е просто място, където да се наядат, а е място за наслада и настроение. от това, което видях - създала си го, за което се иска умение и усет. Похвално усещане след като посетих трапезата ти!
цитирай
54. bovari - Честит празник. Благодаря за гостоприемството.
06.05.2011 21:36
От трапезата оставаме сити, дори и тези, които агнешко не обичаме:)
Ако се премерим на люлката /от клипчето/ - ясно ще е колко точно:)))

цитирай
55. katan - 47. mt46 - И тук ли е идвал Тролът?!...
06.05.2011 21:46
mt46 написа:
За злобата и мръсотията няма празничен ден...
Честит Гергьовден! Светъл празник!... :))


Идвал и се подписал:).
Да му е честит празника!
Честит Гергьовден и на теб!
цитирай
56. katan - 48. andri - Честит празник !
06.05.2011 21:48
andri написа:
Явно в този сайт блог бг върлуват върли комунисти, които мразят църковните празници.
Един съвет от мен : Този, който мрази другите - не обича и себе си!
Хубав ден на всички именници и много здраве!


Не мисля!
Това са някакви призрачни сенки с неясни желания!
Хубава Гергьовска вечер!
цитирай
57. katan - 49. ivana59 - Честит празник, Кате!
06.05.2011 21:49
ivana59 написа:
Здраве, щастие и берекет!

Много вкусотийки, много нещо! :) Майсторица си! Блазе й на Мишел!:)))



Честит двоен празник на теб, Ваня!
Здраве и късмет!
цитирай
58. katan - 50. tota - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
06.05.2011 21:50
tota написа:
Здрави и щастливи да сте! Невероятна кулинарка си! Наздраве!


Благодаря, Ати!
Жива, здрава и щастлива да си!
Наздраве и на теб!

цитирай
59. katan - 51. bven - Катя, разкошно посрещане на хубавия Св.Георги!
06.05.2011 21:53
bven написа:
Всичко е много хубаво, особено за гледане, аз от дете не мога да ям агнешко и заешко месо, но това е друга тема. Наздраве!
Бъдете честити, весели и засмени всички у дома и много щастие!:)


:))))) И аз не обичах много дълги години агнешко, но взех, че проядох:))).
За теб има салатки:).
Хубава Гергьовска вечер!

цитирай
60. katan - 52. fartuni2011 - лято
06.05.2011 21:54
fartuni2011 написа:
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!


Честит и на теб!
цитирай
61. katan - 53. gita969 - Уважавам хората,
06.05.2011 21:56
gita969 написа:
за които трапезата не е просто място, където да се наядат, а е място за наслада и настроение. от това, което видях - създала си го, за което се иска умение и усет. Похвално усещане след като посетих трапезата ти!


Трапезата е място за контакт с близки и приятели, а не само за ядене.
Хубаво е и да радва окото.
Хубава празнична вечер!
цитирай
62. katan - 54. bovari - Честит празник. Благодаря за гостоприемството.
06.05.2011 21:59
bovari написа:
От трапезата оставаме сити, дори и тези, които агнешко не обичаме:)
Ако се премерим на люлката /от клипчето/ - ясно ще е колко точно:)))



За вас има салатки, мила Ели:)))
А люлката я прескочих днес:))).
Мишел се полюля с голяма радост:))).
Много настроение в празничната вечер!
цитирай
63. voinov50 - И аз посетих трапезата ти, Кате ;)
06.05.2011 23:20
Благодаря!!! :)))
цитирай
64. katan - 63. voinov50 - И аз посетих трапезата ти, Кате ;)
06.05.2011 23:26
voinov50 написа:
Благодаря!!! :)))


Надявам се да си останал доволен, Цецо!
Пак заповядай!:)
цитирай
65. babaelenica - Не е честно...
06.05.2011 23:45
Цялата се олигавих! :))))
Голяма майсторка си Кате, че е вкусно - не се съмнявам, но от подредбата на ястията си личи кой държи и на естетиката в кулинарията)))
цитирай
66. alexs - Е да ти поздравя макар и с малко закъснение Кате
07.05.2011 11:00
съжалявам че закъснях. Жива и задрава да си Кате!
цитирай
67. katan - 65. babaelenica - Не е честно...
07.05.2011 11:24
babaelenica написа:
Цялата се олигавих! :))))
Голяма майсторка си Кате, че е вкусно - не се съмнявам, но от подредбата на ястията си личи кой държи и на естетиката в кулинарията)))


Направо си е честно, приятелко:)!
Правя, каквото мога и импровизирам, импровизирам...
Тази сутрин се сетих за нещо,коетоне съм правила от години.
Като го направя ще те поканя:) да се "облажиш":))).
Поздрави и прекрасен ден, незнайна!
цитирай
68. katan - 66. alexs - Е да ти поздравя макар и с малко закъснение Кате
07.05.2011 11:26
alexs написа:
съжалявам че закъснях. Жива и задрава да си Кате!


Никога не е късно за поздрав, Алекс!
Едно "Здравей" да кажеш от сърце е истинско удоволствие!
Благодаря ти за поздрава!
Жив и здрав да си и ти!
Хубав ден!
цитирай
69. katan - Някой гладен е бил доволен от мен:)))
10.05.2011 23:31
Гласувай: 568 /+/ и 151 /-/

Наздраве, приятелче!:)))))))))))))
цитирай
70. donchevav - Ле-ле-е-е-! Какви са тези мащаби, ...
05.05.2014 15:24
Ле-ле-е-е-! Какви са тези мащаби, какъв е този размах!!!! 568 гласа "за"!!! 69 коментара!!! Ами тия гласове "минус" - хубостникът какво пък е можел да има против - салата ли не му е стигнала, супа, печено, десерт, бира или вино? При такава аранжировка и сервиране! И музика!!! И да - интересни решения, особено в подправките. И супата от главичка ми хареса - миналия ден правих - но за яйцето не знаех - аз нали съм производител - застройвам накрая - остава почти сурово:))) И друго - за оцета - абсолютно си права, тук е задължителен, не е въпрос на вкус и желание.
Страшна си, Катенка!!! Още в 2011 година си била такава стихия!!! Над 1 200 000 посещения, 15 000 коментара, 75 200 гласа - и както сама се убедих в последните три месеца - само стойностни авторски публикации! Бъди жива и здрава - ти и хората, които надничат иззд този твой пазничен постинг / не знам дали междувременно не са станали повече тези любими хора :)))/ ! Поздрави с обич и възхищение!
цитирай
71. katan - 70. donchevav - Ле-ле-е-е-! Какви са тези мащаби
05.05.2014 16:10
Здравей, Венетче!
У нас така се прави - да е бол:)))).
За минусите - имаше по това време един "минусосеяч", който в последствие се извини публично на тези от "популярни", че им е слагал /-/. След това изчезна. Все пак беше доста почтено от негова страна /извини се и каза, че искал да покаже на blog.bg. "пробойните" му/.
:))) Алкохолът го сложих по-късно, заради Христо27, който искаше поне 1 биричка:))).
За чорбата - пробвай със застройката, сигурна съм, че ще ти хареса. Яйцето става на конци, а червената чушка й предава невероятен вкус. С джоджена и оцета става невероятно вкусно!
Всяка година празничният ни обяд продължава доста дълго /не по протокол:)))/, заради чорбата:).
Всички я харесват и им сипвам по много, а после трябва време за другите вкусотии:).
Тази година булото /кърпата му казваме по нашия край/ беше в голямо количество и направих 6-7 големи дроб-сърми.
Изхитрих се:). Направих и някои "подобрения" или импровизации, както им казвам аз.
В заливката сложих и червения пипер, вместо да заливам отгоре с още мазнина.

Не се впечатлявай от числата в блога ми:).
Те са си наистина само мои - не са "напомпани" и това ми харесва.
Стихия бях наистина. Вече се уморих.
Пак всичко е уж по старому, а аз се уморявам, но тази умора е приятна.
Благодаря ти за пожеланието!
Бъдете живи и здрави и всички вие, във вашия дом!
Да, хората станаха повече:))) - имам снаха и внук и от големия ми син:))).
За Мишинка пиша, но за Кристиян не толкова /синът ми не ми позволява, да не го "урочаса" някой/.
За Кристиян имам само един постинг - "Щъркел в края на ноември" /мисля, че така беше заглавието/.
Той е вече на 1г.5 м.5 д.
Сладур- дебелушко:)))!
Чаровник и "зАкачка", а как се смее!
Рядко во виждам, защото не са тук, но всеки път ме прегръща и ми се радва, все едно всеки ден сме заедно.
Сетих се за моя специален сос за яйца и зелена салата - мн.вкусен и елементарен.
Прекалих!
Хубав празник ви пожелавам с много вкусотии и наздравици!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: katan
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5676418
Постинги: 719
Коментари: 19190
Гласове: 196226
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930