Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2014 12:36 - Eротиката в изкуството и порнографията /18+/
Автор: deta7 Категория: Забавление   
Прочетен: 4739 Коментари: 0 Гласове:
16

Последна промяна: 30.08.2014 14:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    image      Тази тема е доста деликатна, защото границата между еротика и порнография е много хлъзгава. Но според изкуството отразява културата на хората. Еротиката при нас е еротика, защото е прието да си крием телата, а жените най-вече половите белези. В изкуството, обаче това е позволено - актова фотография. Ако една жена тръгне само с една препаска из града ще се получи интересна реакция и почти сигурно ще бъде арестувана, но ако някой залепи плакат на видно място, няма да го скъсат и дори сега вече, няма да направи впечатление. Идеята е, че еротиката е в културата ни, а от там и в изкуството. Например, това, което ни прави впечатление на нас, сред индианските племена в амазонка, никого не впечатлява. Важно е правилното разбиране и отношение на човека към голотата и съответно интимния живот на човека.
Когато човек търси еротика, той я намира дори да я няма. Ако не я търси, дори да я има, няма да я види.
Така, че има или няма място еротиката в изкуството не е точен. Изкуството е свобода на въображението, твореца може да изразява всичко, което усеща със средства каквито му идват отвътре. Дали някой ще оцени обаче изкуството му е друг въпрос. Непреходните творби са такива, защото са оценени от голяма чат от публиката от различни времена.
Beautiful Women - EROTIC ART (111) - YouTube
В
 много голяма част от Великите произведения на изкуството има голота и еротични сцени. Подбудите да ги има са различни. от една страна творците смятат, човешкото тяло за нещо красиво и е нормално да му се възхищават. От друга страна в съзнанието на нормалния човек има потребност от еротика. И във времена когато интимността е била табу, кой освен непримиримите творци ще се противопоставят на това.
Beautiful Women - EROTIC ART (111) - YouTube
Един художник споделя:  "Аз съм творческа личност, пиша, рисувам, снимам, моделирам. Знам как при мен протича творческият процес. Аз не сядам да напиша нещо с мисълта, че ще е еротично или не, аз пиша защото съм вдъхновена. Защото в мен се е породило едно силно усещане, което ако задържа в себе си ще ме взриви.
Понякога дори не съзнавам какво пиша или рисувам, просто споделям с листа това, което бушува в мен.
След това, когато чета написаното, хем е мое, хем имам чувството, че някъде отвъд да дошли думите. Почти никога не редактирам, смятам, че ако го направя ще стане по-бляскаво, но не и по истинско.
Някои от нещата ми са философски, други абстрактни, трети еротични. Ако еротиката няма място в изкуството, защо процесът е един и същ с не еротичните творби?"
Veneris Figurae (Erotic Album) GML - YouTube
Еротиката е красота в тайната история на цивилизацията, Тя е одухотворения поглед над материята, по това се различава и дали едно нещо е еротика или порнография - по усещането което създава, а не по възбудата, която предизвиква. 
"Обичам много да снимам. Имаше един период в който за да е хармонична една природна картина в нея имах нужда от присъствието на човек иначе ми се струваше пуста. Под човешко присъствие имах в предвид красива жена. В това не влагах нищо сексуално, а търсех хармонична композиция.
В момента мога да усетя красотата на един пейзаж и без човешко присъствие, защото нещо се е променило в мен. Присъствието на жената в природна картина, за мен е била символ на образа на самата природа в образа на жена. Сега явно възприемам природата, такава каквато е, утре може да е различно. Това е творческо вдъхновение, често не може да се обясни защо твореца вижда красивото в едно или друго. Анализ на художествено произведение е най-безсмисленото нещо - една творба може да се анализира като зрител, но не и какво точно си е мислел автора, когато я е създавал." Момента на творчеството е като стихия - вдъхновението е като възбуда, когато творецът приключи е в екстаз. С тези думи не искам да принизя творческият процес, а напротив - изкуството е акт на върховна любов. Бих казала, че е и катарзис. Сблъсъкът на земното и духовното в твореца и в резултат на този сблъсък се появява една творба. След това зрителя докосвайки се до нея съпреживява онова, което е изпитвал твореца. Защото енергията на творческия процес е запечатана в творбата и точно тя различава една цветно боядисана стена от една картина

И още подобни клипове в Youtube:

▶ 1. Playing cards Decameron enlarged pictures ДЕКАМЕРОН увеличенные картинки 1 - YouTube

 ▶ Йdouard-Henri Avril - YouTube

▶ Paris - Musee de l"Erotisme - YouTube

▶ Евро секс монеты золотые. Euro coins gold sex. Euro-Mьnzen Gold Sex. - YouTube

▶ Храм Венеры Секс-музей в Амстердаме Temple of Venus in Amsterdame Sex Museum in Amsterdam - YouTube













Гласувай:
16



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: deta7
Категория: Регионални
Прочетен: 1297849
Постинги: 429
Коментари: 289
Гласове: 543
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031