Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
24.07.2017 10:31 - ЯМАЙКА
Автор: dalida Категория: Туризъм   
Прочетен: 707 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
                        На 140 км. от Куба се намира ......приказен остров с име...
                                                                ЯМАЙКА


Ямайка е островна държава, част от архипелага на Големите Антилски острови в Карибско море. Разположена е на около 140 km южно от остров Куба и на 190 km западно от остров Испаньола, където са разположени Хаити и Доминиканската република.


* Ямайка е най-големият англоговорещ остров на Карибите.
* Ямайка е първата колония, която Англия завладява. Това се случило през 1655 г.
* Ямайка е първата карибска страна завоювала своята независимост. Това се случило през 1962 година.
* Питието ром е националното питие на Ямайка.
* Ямайка е първата тропическа страна участвала в зимна олимпиада.
* Ямайка е първият комерсиален производител на банани в западното полукълбо.
* Практикуването на вуду магии в Ямайка се наказва със затвор.
* Ямайка е първата западна страна, построила своя железопътна линия само 18 години след Великобритания и доста преди САЩ.
* В Ямайка има повече близнаци и тризнаци отколкото, в която и да било друга страна.
* Цветовете на знамето на Ямайка – черно, зелено и жълто символизират мотото: „Времената са трудни, но земята е зелена и слънцето грее.
* В Ямайка растат около 200 вида орхидеи, 73 от които не могат да се открият никъде другаде по света.



Най-близко разположените до Ямайка страни са Куба, Хаити и Каймановите острови.
Около 3 милиона тъмнокожи живеят, работят и се грижат за комфорта на туристите, които и понятие си нямат че, тези хора живеят бедно в мънички къщурки, които не са атракция, забутани в дълбоката провинция на острова. Понякога случайно ако някоя камера заснеме нещо от този тих пейзаж около тези хора, ще е малка радост за тях, че ще се говори за техния поминък и култура. Но, това са много редки случаи, когато някоя телевизия се заинтересува за този народ.
Кингстън е най-големият образователен и културен център. Като цяло градът е horse on the coast of Jamaicaмного атрактивен. Почти всеки го намира за красив и вълнуващ. Но все пак препоръчително е да не се обикаля без екскурзовод, тъй като на много места не е подходящо за туристи. Тук повече от на всяко друго място в Ямайка човек трябва да е на щрек и да си подбира много внимателно маршрута по който минава. Защото, хората освен че в по-голямата си част са неграмотни, са и непредсказуеми, малко диви.


На този остров на 6-ти февруари 1945-та година се ражда едно от най-големите светила на съвременната музика и „баща” на регето – Боб Марли. През 60-те години на 20-ти век той добива международна слава със своята музика и се превръща в емблема на Ямайка. Ритамът на регето действително в голяма степен представлява огледало на ямайската действителност. Тук, където слънцето е силно, а дните са горещи и жегата в комбинация с влажноста изморяват дори при най-малкото усилие, забързания начин на живот е нещо непознато дори и в един милионен град като Кингстън.


ЯМАЙКА.
Ямайка е истински магнит за туристите. Притежава умопомрачително красиви типично карибски плажове със снежно бял фин пясък. Морските вълни се разбиват с гръм и трясък в кораловите рифове, не далеч от брега. Природата е дарила острова с неземни красоти, които са едно от скъпоценните камъни на туризма. Тук летуват гости от цял свят и не само летуват, тук развиват и част от своят бизнес, оформят компании и тук се раждат техните деца. Острова като цяло е много примамлив, както с природните си забележителности, така и с икономическите си възможности за развитие. Макар че, престъпността е много висока, туристическите комплекси и хората живеещи в тях са защитени от всяко посегателство.Там сигурността е на много високо ниво и не се допуска да възникне ни най-малка опасност за посетителите.


Островът предлага тиха обстановка за тези, които искат да си почиват, а за тези които обичат купоните има много и различни забавления денонощтно. През цялата година е топло, морето е лазурно и чисто, а слънцето грее в косите на туристите.



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6158950
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031