Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2020 00:45 - ДИЕТАТА ,,БУДВИГ" - НАЙ-ЕФИКАСНАТА ДИЕТА ПРОТИВ РАК
Автор: modernotorobstvo Категория: Политика   
Прочетен: 2159 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Германският биохимик д-р Иоанна Будвиг, седем пъти номинирана за Нобелова награда, разработва забележителен алтернативен метод за лечение на рака. Нейните най-важни медицински и научни успехи включват изследване на ролята на незаменимите мастни киселини. За да може масово да произвеждат и да разпространяват храни, богати на мазнини, производителите целенасочено променят химичния състав на мазнините. Това позволява хранителните продукти по-дълго да стоят по рафтовете. През 50-те години на 20-ти век д-р Будвиг доказва, че тези химически модифицирани и хидрогенирани мазнини (които тя нарича псевдомаз-нини) са твърди мазнини. Точно те се залепват за клетъчната мембрана и по този начин пречат на нормалното функциониране на клетката.
Д-р Будвиг смята, че хидрогенираните, обработени мазнини и олио „затварят” електрическото поле на клетките и ги предразполагат към хронични и смъртоносни болести, тъй като полезните ферменти на ок-сидазата сс разрушават чрез загряване или варене. Доказва също, че липсата на крайно необходимите ненаситени мазнини е причина за произвеждането на оксидаза, която предизвиква растеж на тумори и е причина за много хронични заболявания. Тя стига до убеждението, че ракът не възниква в резултат на прекаленото разрастване на клетките, но на увредения им растеж (тоест на деленето им). Тази болест се причинява от комбинацията от много псевдомазнини и малко нормални мазнини в клетъчната мембрана.
Но какво точно става с мазнините, когато се обработват? В нормалните мазнини има жизненоважен електронен облак, който им позволява да се свързват с кислорода. Нормалните наситени с кислород мазнини могат да се свързват с белтъци и в този процес стават разтворими във вода. Тази разтворимост е решаваща за всички растежни процеси, за възстановяването на увреждания в клетката, за мозъчните и нервните функции, за сетивно-нервните функции и за изработването на енергия.
Всъщност произвеждането на енергия зависи от метаболизма на липи-дите (мазнините). Хидрогенизацията унищожава жизненоважния електронен облак и в резултат на това тези псевдомазнини вече не могат да се свързват с кислород или с белтъци. С това се възпрепятства кръвообращението, сърцето се уврежда, затруднява се възстановяването на клетката и свободното движение на кръв и лимфа се усложнява. Може би ще си спомните този факт, когато следващия път поискате да си купите маргарин или пържени храни, тъй като и двете съдържат тези вредни мазнини.
Д-р Будвиг започва да изучава мазнините през 50-те години на миналия век и бързо разкрива информация за метаболизма на мазнините повече, отколкото е известно. Започва изследванията си с анализ на кръвни проби на хиляди сериозно болни пациенти, а после сравнява тези резултати с кръвта на здрави хора. Скоро открива, че в кръвта на пациенти, болни от рак, липсват определени жизненоважни съставки, включително фосфатиди и липопротеини. Докато кръвта на здрав човек винаги съдържа достатъчно количество от тези съставки.
Д-р Будвиг създава хипотезата, че липсата на тези съставки е причината за разпространение на ракови клетки. Когато анализира кръвта на болни от рак, вместо да намери здрав, червен, богат на кислород хемоглобин, тя открива зелено-жълто вещество. И разбира, че когато тези естествени съставки се възстановят, злокачествените тумори започват да се смаляват. Странните зеленикави елементи в кръвта се заменят със здрави червени кръвни клетки, когато липопротеините и фосфатидите се появяват отново. След това открива, че приемането на комбинация от две храни възвръща липопротеините и фосфатидите. И кръвта отново е здрава.
Двете незаменими мастни киселини (EFA) са линолова киселина (LA - омега-6 киселина) и алфа-линоленова киселина (ALA - омега-3 киселина). Доброто здраве изисква подходящо съотношение на мастните омега-6 и омега-3 киселини. Идеалното съотношение е около две към едно. Зеленчуците и ядките (царевица, шафранка, памучно семе, фъстъци и соеви зърна) имат най-високо съдържание на омега-6 мастни киселини. Линолеевата киселина е основната омсга-6 мастна киселина, която здравият организъм превръща в гама-линоленова киселина (GLA). Други омега-6 мастни киселини включват свързана линоленова киселина (CLA), дихомо-гама-линоленова киселина (DGLA) и арахидо-нова киселина (АА). Океанската риба (като сьомга, риба тон и скумрия) и определени ядки и семена (като ленено семе и орехи) имат най-високо съдържание на омега-3 мастни киселини. ALA е основната омега-3 мастна киселина, която здравият организъм превръща в ейкозапентаено-
ва киселина (ЕРА), а по-късно - в докозахексаенова киселина (DHA) и докозапентаенова киселина (DPA).
Според Будвиг хроничната болест е следствие от липсата на незаменими мастни киселини, които имат много електрони и се свързват с кислорода и белтъците. Когато се абсорбират в клетъчната стена, незаменимите мастни киселини издърпват кислорода вътре в клетката. А когато се свързват със серни белтъци, стават разтворими във вода. Това е теорията на диетата на Будвиг: използването на кислород в организма може да бъде стимулирано чрез липопротеини (богати на сяра белтъци и линолеева киселина). На страница 85 от своята книга „Кислородни терапии” Ед Макейб представя своята гледна точка за незаменимите мастни киселини: „Червените кръвни клетки в белите дробове отдават въглероден диоксид и приемат кислород. След това по кръвоносните съдове те стигат до клетките, където отдават кислород в протоплазмата. Този освободен кислород се „привлича” към клетките чрез „резонанса” на мастните киселини. По друг начин кислородът не може да си проправи път към клетката. Богатите на елекгрони мастни киселини играят решаваща роля за ,дихателните” ензими, които са основа за клетъчното окисляване”.
Незаменимите мастни киселини, комбинирани с богати на сяра белтъци (като тези, намиращи се в изварата), увеличават насищането на организма с кислород, тъй като електроните са естествено защитени, докато в организма се появи потребност от енергията.
Разбира се, както може да се очаква, д-р Будвиг е преследвана заради успехите си. Само помислете за ежегодната печалба от индустрията на олио и маргарин. Процесът на хидрогенизация е съществено важен и за двете, а теорията на д-р Будвиг е изградена върху идеята, че хидро-генизираните мазнини допринасят за образуването на ракови клетки. В края на краищата й е забранено да прави по-нататъшни изследвания и да публикува резултати. Това са нейни думи: „Имам решение за рака, но американските лекари не искат да го чуят. Те идват тук, наблюдават методите ми и се впечатляват. След това искат да сключим специална сделка, за да могат да вземат решението със себе си и от него да спечелят много пари. Не съм съгласна и това е причината да бъда отхвърляна във всяка страна”.
Отличен източник на богати на сяра белтъци са ядките, лукът, реза-нецът (Allium schoenoprasum), чесънът и особено изварата и киселото мляко. Олиото от естествено отглеждано ленено семе е най-добре да бъде чисто, студено пресовано, течно, охладено и нерафинирано. Един от най-добрите видове олио е Barlean s Flaxseed Oil. Комбинацията от ленено олио и извара трябва да бъде част о г диетата на всеки болен от рак. Достатъчно е да се смесят една чаша естествена извара с две-три
супени лъжици ленено олио. Оставят се да престоят няколко минути. Това ще превърне мастно-разтворимите омега-3 киселини във воднораз-творими омега-3. Добре е също да се смели прясно ленено семе и да се прибави към сместа. Важно е да се отбележи, че храните, богати на незаменими мастни киселини, и белтъците, богати на сяра, поотделно не могат да се справят с тази цел. Това е така, защото мазнините трябва да се свържат с белтъците преди кислородът да се свърже с тях и преди организмът да усвои тази комбинация.
Благодарение на неуморната работа на д-р Будвиг сега знаем, че богатите на електрони мазнини взаимодействат с богатите на сяра белтъци, за да свържат кислорода и да улеснят възстановяващия здравето аеробен метаболизъм. Според д-р Дан К. Роем, онколог и кардиолог, „Това, което д-р Будвиг доказва и в което първо повярвах, но по-късно напълно ме удовлетвори, е истината, че РАКЪТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗЛЕКУВАН ЛЕСНО! Лечението е чрез диета, а реакцията е незабавна. Раковата клетка е слаба и уязвима. Точният момент на биохимично разлагане е открит през 1951 г. и е специфично поправим инвитро (в епруветка), както и инвиво (в действителност). Това е неоспоримо най-успешната противоракова диета в света” (Townsend Letter forDoctors. 1990).
Бил Хендерсън е работил с над хиляда „безнадеждни” болни от рак. Основният елемент на неговия лечебен метод е диетата „Будвиг”. Книгата му „Да победим рака спокойно” е отлична, както и новата му книга „Свободни от рак”. Бил е чудесен човек и ще ви посъветва дори по телефона. Той предлага няколко доста напредничави терапевтични подхода, които всъщност са едни от най-успешните методи за лечение на рак. С тях набляга на строгата диета, която е една от причините толкова много хора да се излекуват. А както говори и името на книгата му, това е един от най-спокойните методи за лечение. Всеки, който избере диетата „Будвиг”, трябва да го направи според метода на Бил Хендерсън. Неговата книга може да бъде закупена на www.beatingcancer-gently. com. Моля, запомнете, че ако сте на диетата „Будвиг”, не трябва да приемате Protocel™, тъй като той има обратно действие. Не приемайте и продукти, съдържащи обикновена или бразилска папая, тъй като тези растения понижават АТФ и може да неутрализират диетата.
Селект Будвиг
В тази част от книгата предлагам пет метода за лечение на рака (използват се едновременно), които съставляват метода Селект Будвиг. Това е един от най-силно действащите, нетоксични и високо ефективни методи за алтернативно лечение на рака. Същността му е продуктът Се-
лект - минерална, мултиаминокиселинна, мултивитаминна хранителна добавка е прибавени към нея антиракови продукти. Селект е разработен от биохимика Фред Айкхорн, който през 1976 г. разбира, че има „смъртоносен” рак на панкреаса. Той е жив и до днес и е президент на Нацио-налната фондация за онкологични изследвания (виж www.ncrf.org).
Сам по себе си селект показва отлични резултати за лечение на рак в напреднал стадий. Майк Врентас, член на управителния съвет на На-ционалната фондация за онкологични изследвания, добавя към Селект диетата „Будвиг”, витамин В17 (кайсиеви ядки) и сок от грозде. Тази комбинация се оказва много силно лекарство.
Прах „Селект”
Както споменах, основният продукт в този метод е прахът Селект, показващ отлични резултати при всички видове рак. Болните от рак трябва да започнат да го приемат, като постепенно и бързо стигнат до дозата от четири супени лъжици на ден. Децата, разбира се, трябва да вземат по-малки дози. Пациенти е прогресиращо заболяване трябва да приемат до шест-осем дози на ден. Понякога Селект причинява запек, така че с всяка доза вземайте и по три капсули рибено масло. Фибрите Psyllium и пресният зеленчуков сок също облекчават запека.
Селект може да бъде закупен на www.cellect.org. Кликнете върху „Продукти”, а след това изберете Прах Максисмес. Препоръчвам ви да го смесвате със сок от лилаво грозде.
Продуктът се продава и на капсули.
Диетата „Будвиг”
Вече описахме подробно диетата на д-р Будвиг, така че няма да я повтарям. Обаче ще подчертая отново дебело, че НЕ трябва да приемате тази диета и селект едновременно или на по-кратък интервал ог час и половина от приема на единия продукт до приема на другия. Не забравяйте да приемате рибено масло със селект и ленено масло - с диетата „Будвиг”.
Витамин В17
За действието на витамин В]7 по-нататък в тази глава ще отделя специално място. Тук няма да се спирам подробно. Истината е, че този витамин е токсичен за раковите клетки. Затова отлично се вписва в протокола за лечение на рака. Препоръчва се по-скоро да се ядат кайсиеви ядки, отколкото да се вземат под формата на таблетки. Според д-р Кребс
ш
болните от рак трябва да започнат е приема на няколко кайсиеви ядки дневно, докато стигнат до около тридесет на ден. За предпочитане е да се вземат на празен стомах и да се разпределят по равно през деня между основните хранения. Приемат се около десет ядки между закуската и обяда, след това още десет между обяда и вечерята и още десет - преди заспиване.
Натурален зеленчуков сок
И тук, както при диетата „Будвиг” и витамин В17, в друга част от книгата обяснявам приготвянето на пресен зеленчуков сок. Затова няма да навлизам в подробности. Само помнете, че зеленчуковите сокове са важни по две основни причини. Преди всичко и по принцип зеленчуците са богати на противоракови хранителни вещества и фитохимикали. Също така, като се приема достатъчно количество пресен зеленчуков сок, няма да се консумират много от токсичните храни боклуци, които са любими на повечето от нас: безалкохолни напитки, понички, чипс и други. Не е необходимо да се пият само сокове. Болните всеки ден трябва да пият около 15 мл пресен зеленчуков сок на всеки килограм телесно тегло. Така човек е тегло 100 килограма трябва да пие литър и половина сок дневно, 80-килограмов човек трябва да приема 1, 1 литра сок и т.н. Препоръчва са сокът да се изпива на малки части, разпределени за целия ден, а не наведнъж.
Слънчева светлина
За повече информация за витамин D вижте следващите глави. Препоръчва се, ако е възможно, всеки ден да се излагате на слънчева светлина по 30 минути. Не използвайте крем против изгаряне, тъй като той филтрира полезните лъчи, причинява и рак.
Очистване на черния дроб
С 99 процента сигурност твърдя, че ако пациент в напреднал стадий на рак използва метода Селект Будвиг, ще трябва да помогне на черния си дроб да се изчисти от токсините, прихванати от други части на организма. Затова, следвайки терапията „Герсон” и лечението на д-р Кели, се препоръчват клизми с кафе. Кафето отваря жлъчните канали и стимулира произвеждането на жлъчка в черния дроб. Колко клизми на ден могат да се правят? Ами някои хора имат нужда от няколко, а други - само от една. Всичко зависи от това, какво е състоянието на черния дроб. Обик-
новено черният дроб е натоварен е токсини. Затова е твърде вероятно да се нуждаете от три или повече клизми на ден.
Този метод е разработен от моя приятел Майк Врентас. Неговият уебсайт е www.CellectBudwig.com. Ако се спрете на това лечение, трябва да посстите уебсайта на Майк и да изслушате всички записи, обясняващи този вид лечение. За консултация можете да потърсите Майк и по телефона.

- Тай Болинджър - ,,Ракът - да оцелееш извън матрицата." 



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: modernotorobstvo
Категория: Политика
Прочетен: 901494
Постинги: 953
Коментари: 345
Гласове: 711
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031