Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2020 12:44 - Гърция изпраща военни за „изграждане на стената“ на фона на подновените заплахи от турски „мигрантски хаос“
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 527 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 04.06.2020 12:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Гърция изпраща военни за „изграждане на стената“ на фона на подновените заплахи от турски „мигрантски хаос“


image от Тайлър Дърдън Пет, 29.05.2020 - 01:00

печат    

https://www.zerohedge.com/geopolitical/greece-build-wall-amid-renewed-turkish-threats-unleash-migrant-chaos?fbclid=IwAR0TjnmmGLdvvb7S4X9Drl91ZNQ0PQ9ArFs3viiZkReN5P_CCee7YgTT81Q

В началото на тази седмица взехме предвид все по-напрегнатия граничен спор между исторически дългогодишни врагове Гърция и Турция, специално концентрирани по поречието на река Еврос, която разделя двете. Атина повдигна обвинение, че турските войски са извършили захващане на земя на място, където нивото на реката е спаднало, променяйки хода си или по същество е организирало тихо военно „нахлуване“ на суверенна гръцка територия в ход. 

imageПоследни изображения от граничен пункт на Еврос, през Greek City Times. 

В лагера вече има малък турски флаг, който лети от дърво. Войските отхвърлиха исканията на Гърция да се оттеглят.  Идва седмици, след като хиляди сирийски бежанци не успяха да пробият в Гърция", пише в. " Дейли мейл" за спора.

Това се случва и след месеци, в които Ердоган заплашва Турция да разкрие сирийски бежански хаос и мигрантски хаос в ЕС   което той вече е направил добре в ограничена степен  което доведе до сблъсъци между гръцките гранични патрули и приток на мигранти от Близкия Изток. 

Изнудването на Ердоган, насочено към Гърция и ЕС, създава нарастващо напрежение между въоръжените сили от всяка страна на границата. През март Гърция дори започна да издига огромни бетонни бариери на ключови кръстовища като прелеза на Кастани, тъй като турските пазачи пускаха тълпи от търсещи убежище да се изсипят от страната им на границата. Излишно е да казвам, че продължаващата милитаризация на това, което досега беше до голяма степен дипломатическа борба, представлява потенциал за пряко голямо разгаряне на гранична война.

Последните кадри с новини от Гърция показват военни патрули, издигащи граничните бариери при смяна:

И като цяло Атина значително увеличи военноморския си и военен персонал, който патрулира сушата и морето.

И сега, както гласът на Америка отбелязва, конфликтът отново се милитаризира сред поредния кръг от турски заплахи за „изнудване“ : 

Гърция мобилизира сили за засилване на отбраната по сухопътните си граници с Турция. Този ход, тъй като Турция заплашва да възобнови потока от хиляди мигранти към Европа през Гърция. Разгръщането също следва плановете на Гърция за разширяване на граничната си ограда в спорния граничен регион. 

В Атина служителите на Атина казват, че разполагат над 400 специално обучени офицери, включително полицаи за борба с безредиците, в североизточния регион на Еврос . 

 

В доклада се отбелязва, че в момента в района, поставен в режим „кодово-червен сигнал“, вече има 1100 гръцки офицери, около 100 000 главно сирийски бежанци са готови да преминат през границата. 

По същество Гърция се движи към "изграждане на стената", за да направи всеки в краткосрочен план турски ход да настоява мигрантите чрез по-скъпо, по-трудно постижение забравяйте да върнете огън   предвид факта, че на фона на COVID-19 пандемия криза отново ще доведе до хиляди са заседнал в граничната зона „ничия земя“, като политическият натиск и светлината на прожекторите отново идваха върху Анкара, за да разреши собствена криза. 

imageКарикатура на Карлос Латуф, 2011 г., когато предложението за първи път беше сериозно обсъдено от депутатите в Атина.

Освен това, както подчертава VOA , той идва само „тъй като мерките за блокиране вече се отпускат в цяла Европа и извън нея“, което подтиква турския външен министър да каже във вторник, че „мигранти и бежанци в неговата страна може също така да се подготвят да направят преместването отново в Европа - забележка, която алармира служители в Атина. "

Гръцкият депутат от консервативните консерватори Тасос Хадживасилиу заяви пред VOA, че концепцията за масивна стена като физическа бариера е „не-мозъчна“ -  обяснявайки още, че : 

След като тази ограда се издигне, Турция ще бъде сериозно компрометирана от способността си да прокарва мигранти. И ако това се случи, тогава Анкара ще загуби най-мощния си инструмент за подкрепа срещу Европа ... и шансовете си, следователно, да започне нова сделка с Брюксел, плюс добавената финансова подкрепа ще избледнее. " 

В разгара на кризата през март екипите на местните новини заснеха сцени на тежка техника от гръцката страна на ключов преход Еврос, издигащ масивни бетонни блокове, които вероятно ще послужат като основа за по-широка, по-широка стена по порестата сухопътна граница с Турция ,

Напредването към граница всичко не е нищо ново за Атина, за първи път преследвана сериозно преди почти десетилетие, въпреки по-широката критика от ЕС, но последните развития, свързани със Сирия и Турция - и катастрофалната мигрантска криза през 2015 г., голяма част от която Гърция трябваше да поеме - означава Изглежда, че Атина бързо проследява подобен проект, имайки предвид, че призовава военните да го правят при извънредно положение. 




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39742892
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031