Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2018 22:15 - Радио 999: Баба Дора беше паднала на колене и молеше Господ да не избиват стадото й
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 971 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.07.2018 22:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Вижте ВИДЕО от избиването на животните в село Шарково

Възрастната жена изпрати толкова силен импулс към българите - време е да се събудим и да се обединим!

Полиция и жандармерия изведе хората, които неотлъчно бяха до баба Дора, от село Шарково.  Според заповед на БАБХ, в Шарково НЕ се допускат автомобили и граждани, които нямат адресна регистрация в селото.  Представители на медиите също не се допускат, сочи Радио 999.

 

"Наш екип разговаря с доброволците от Шарково. Прочетете в акценти, какво споделиха с нас, пълен запис вижте във видеото, излъчено на живо във ФБ страницата на Радио 999:

 

"Казаха, че няма да допускат никой. В 8.30 сутринта жандармерия и полиция дойдоха с един цивилен господин. Носиха разпечатана заповед от БАБХ. В нея бе посочено, че всички коли които нямат регистрация на територията на Елхово и всички, които не са регистрирани в с. Шарково трябва да напуснат района пред къщата на баба Дора. Помолиха ни спокойно да си изнесем багажа и да напуснем селото. Парадоксално е, че дори не ни провериха документите. В заповедта пишеше, че ние сме в епицентъра на заразата, а дори не ни напръскаха колата.

Преди да тръгнем Баба Дора беше на колене и се молеше на Господ да й помогне.

 

Нас ни изкараха пропагандисти, скандалджии, какво ли не. Нашата цел не е била такава. Не сме привърженици на партии, никой не стои зад и нас и никой не ни е плащал. За съжаление, всичко се случва в неделя, когато хората пътуват насам. Всеки трябва да си отиде до вкъщи, правим го в събота и неделя. Всичко това е пълен фалш, това което се случва в държавата. Беззаконието  възтържествува в страната и осакатява младите хора като нас. Кара ни да си отглеждаме децата в чужбина.

 

До този момент тук ме задържаше любовта към Родината. Държавата я мразя, обичам си Родината! От тук нататък не знам дали ще ме задържа нещо" споделя Доника.

 

"На всички стана ясно, че това е една лъжа. Доидох тук за да покажа истината - такава, каквато е. Искам да благодаря на полицаите и на жандармерията, че се държаха изключително човешки с нас. Много от тях осъзнават какво се случва. На моменти се създаваше умишлено напрежение между нас и тях.

 

Ние не протестираме, ние бяхме там да защитим истината" каза друг от доброволците. "Баба Дора за мен е един герой, човей който успя да ни обедини. Тя не спира да казва, че обича България. На нея и помага силната вяра и дух. Опитаха се да напрвят един политически проблем с нашата кауза, това е грозно. Никой нищо не ни е плащал, отнеха ни много енергия но няма да се спрем.

 

Баба Дора изпрати толкова силен импулс към българите - време е да се събудим и да се обединим! В една от телевизиите се опитаха да ни изкарат, че ние сме искали да бием оператора. Но това има предистория, беше се предало лъжлива информация, която не беше такава", споделиха пред екипа ни гражданите, застанали в подкрепа на възрастната жена".

 

https://www.facebook.com/pg/Radio-999-BG-100666926648233/videos/


Вижте избитото стадо на баба Дора в Шарково (видео)

Жената е паднала на колене и е молила ветеринарите да пощадят животните й

Животните са изхвърлени в ями, които дори още не са загробени

Стадото от 150 кози и овце на баба Дора, превърнала се в символ на борбата срещу евтанизирането на животни в Странджа, е избито, съобщава Радио 999.


Те пускат и дрон, който прави детайлен оглед на терена. Кадрите започват потресаващо – с ямите с изхвърлените животни, които дори още не са загробени, а след това показват почти обезлюденото странджанско село.

 

Накрая завършват с мъртвите животни в двора на баба Дора. Видеото е преждевременно прекратено, защото към журналистическия екип се запътват униформени, които въпреки, че са на повече от километър от селото им разпореждат да оттеглят дрона и напуснат мястото.

 

Припомняме, че селото е отцепено, не се допускат външни лица и на мястото са единствено ветеринарните инспектори. Според доброволци, които до към 14 часа бяха в Шарково, баба Дора е паднала на колене и е молила ветеринарите да пощадят стадото й, но те са били непреклонни.

 

http://epicenter.bg/article/Vizhte-izbitoto-stado-na-baba-Dora-v-Sharkovo--video-/159824/2/0



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4070735
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031