Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2020 16:43 - СИАМСКИТЕ БЛИЗНАЦИ В ПОЛИТИКАТА И ПРЕСТЪПНОСТТА
Автор: kabulivarna5 Категория: История   
Прочетен: 1423 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 26.09.2020 16:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
1 - Има ли връзка между степента на социално развитие на личността и извършването на престъпление от нея?
2 - Не е ли парадоксално, че имащите се за високостоящи в социалната йерархия личности вършат най-тежките престъпления. Много пъти и от глобален характер - какъвто е измисления коронавирус?
3 - Не граничи ли с необяснимото факта, че престъпленията с користни мотиви и цели се извършват в огромни мащаби сред тези, които са с по-високо образование и с по-добър социален статус?
4 - Можем ли да се съгласим с постановката, че престъпната солидарност е в основата на всяка власт, която обединява - споявайки - интереси, породени от възможностите за ненаказаност? Солидарността в такива случаи не е нищо друго, освен определяне като единство на интереси , породени от възможностите, дадени от силата на властта Убежденията и действията, породени от убежденията, са взаимната помощ и поддръжка на извършващите престъпленията, които се явяват като необходимост за осъществяването на общите цели.
5 - Вярно ли е твърдението, че в периоди на социална нестабилност властимащите използват престъплението като средство за достигане на социални роли?
6 - Този похват на действие не е ли присъщ на така наречените патрЕоти от хитлеристки тип, като патрЕотиге на Каракачанов, Сидеров, Симеонов?
7 - Мотивът не придобива ли най-голямо значение при груповите престъпления и дейността на престъпните организации?
8 - Чезаре Ломброзо и Енрико Фери правят класификация на престъпниците:
а) Престъпник по рождение;
б) престъпник по навик;
в) престъпник поради страст;
г) случаен престъпник, като енрико Фери добавя нов тип -
д) - престъпник поради лудост Кой тип престъпници преобладава сред нашите политици?
В действителната политическа обстановка - не само в България - се наблюдава върховенството на един точно определен тип политически престъпници, а именно Демонстративния пип. Тези личности подсилват престъпните си наклонности с факта, че в този момент са на някакъв политически пост и колкото той е по-значим, престъпленията при тях са по-арогантни и безпардонни, подхранвани от чувството за БОЖЕСТВЕНА ЗНАЧИМОСТ. Те се отличават с безкраен егоцентризъм, с жажда за пост, внимание, възхищение, съчувствие и удивление. Изпадат в крайна възбудимост, която може да стои в основата на взимането на неадекватни решения, които могат да усложнят моментната политическа действителност. Те изпадат в зле прикрит ужас ако техните "усилия"неоценени и не разбрани от хората, защото считат, че личностите им са неглижирани - т.е. простолюдието е винаги от некачествен мат"рял - според сегашния върховен министър.Обикновено те са заети с афиширане на собствената си личност. Тяхната привидна емоционалност често е прикриване на липсата на дълбоки чувства. По-скоро това е експресия на емоции, театралнечене, позьорство. Тези хора се стремят към лидерски позиции, към заемане на изключително място в политиката. Самооценката на тези хора е далеч от реалната. Те притежават патологична способност да изопачават нещата. Поради това те често лъжат като физиономията им остава съвсем невинна.
-------
КАБУЛИ (По "Психология на престъпната дейност: мотиви и типологии" Доц. д-р Петър Нешев )



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. 4ervenaarmia - Имаш много поздрави от доктор Мара, доктор Менгеле ряпа да яде.
26.09.2020 19:13
Усташите остави настрана.
цитирай
2. krumbelosvet - Авторът обобщава СВОИТЕ наблюдения върху няколко души
09.10.2020 21:27
Авторът обобщава СВОИТЕ наблюдения върху няколко души. Като прави ПСИХОЛОГИЧЕСКИ разрез на последиците от "Европейската" политика на УНИЩОЖЕНИЕ на България. ББ го инсталира на власт "Европейската" "Народна" Партия, коята не е европейска, а глобал-либеластка, превзета от ПАРАШУТИСТИ на световните банкстери. Които пред очите ни унищожават не само нас, а всички европейски народи и белият човек изобщо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kabulivarna5
Категория: История
Прочетен: 117946
Постинги: 128
Коментари: 90
Гласове: 121
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930