Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2013 12:01 - Д-р. Шиния и храненето
Автор: vitosha13 Категория: Други   
Прочетен: 4070 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.08.2013 12:02


Много хора чувстват дискомфорт в стомаха, но не си правят труда да разберат защо. Намерих една книга на д-р Хироми Шиния, която ме осветли доста по въпросите на храненето. В нея доктора разказва за семейството си и преместването си от Япония в USA, което (поради смяна на начина на хранене) е коствало живота на жена му и за малко - и на децата му. Било е отдавна, когато здравето не се е свързвало пряко с храненето. По ирония на съдбата днес доктора е над 70 годишен и един от най-добрите специалисти в областа си. В книгата си той разказва как е видял вътрешностите на около  300 000 човека и как с времето е прецизирал начин на хранене, който да доведе до добруването на индивида. 

На кратко- чаша -две хладка вода около час преди хранене. Около половин час след това - плод. След 15-30 мин - хранене, което да се състои предимно от кафяв ориз (макарони, кус-кус, булгур, жито, изобщо зърнени култури, семена, бобови растения) и зеленчуци- сурови или на пара. Не се пие вода по време на хранене, нито два часа след хранене, иначе не може да се извади полезното от храната,a се отмива надолу. Д-р. Шиния съветва да се избягват доколкото е възможно месата повече от веднъж седмично, но разрешава риба. Свързва всичко с микрофлората на стомашно-чревния тракт и ензимите, които тялото отделя, за да преработи храната.
За това храната да е без трапезна сол и без захар дори не знам дали трябва да споменавам, защото е ясно.  Аз лично слагам Соле, което  е полезно и за което за което  говорих   в предишен пост. 

Към горното е добре да се добави и съвета му да се приемат пчелни продукти ( мед, полен), да не се консумира алкохол и газирано. Заслужава да се отбележи, че  освен храненето е много важно и отделянето.  Това трябва да става поне веднъж на ден, по възможност без помощни средства.

От личен опит мога да кажа, че Д-р Шиния е прав, като допълня, че практикувам съветите му от доста години. Килограмите се топат сами, а здравето се стабилизира повечe от очакваното. Подробност е, че месото и яйцата изобщо съм изключила, както и млечните продукти, на които Д-р. Шиня също e противник (кравето мляко си е за телетата). Книгата е много интересна, но по-интересното е, че ако човек си направи труда всъшност да последва съветите на доктора - това наистина се отразява неочаквано положително на организма. Разбира се, приемам допълниелно витамин Б12, както и други неща, които заслужават отделен пост. 

Храненето по Д-р. Шиния си заслужава да се направи дори само от гледната точка на това, че е приятно да създадем на душата си комфорт в тялото, което ни е дадено в този живот, за да може и тя да се развива спокойно. Не на последно място - диетата на Д-р. Шиния е рецепта за пестене на пари! Здраве и пари  в едно- какво по-добро!

http://stignime.com/books/26%5CEnz_faktor.pdf




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: vitosha13
Категория: Забавление
Прочетен: 299441
Постинги: 174
Коментари: 32
Гласове: 152
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031